Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@02:18:58 GMT

برآوردهای پرشمار صعودی قیمت نفت

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۵۰۶۴

برآوردهای پرشمار صعودی قیمت نفت

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ بلومبرگ در گزارشی دیدگاه‌های برخی بانک‌های بزرگ سرمایه‌گذاری و تحلیلگران درباره این اقدام جسورانه را بررسی کرده است. یکی از نکات جالب توجه در این یادداشت‌ها و اظهار نظرهایی که از سوی نهادها صورت گرفته، مساله غافلگیر‌کننده بودن تصمیم اوپک و غیر اوپک است. همچنین تقریبا تمامی این نهادها در گزارش‌های خود برآوردهایشان از قیمت شاخص‌های نفتی را نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی افزایش داده‌اند که به نوعی نشانگر قدرت این ائتلاف برای بالا و پایین کردن آزادانه قیمت طلای سیاه در بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلدمن ساکس

بانک گلدمن ساکس (Goldman Sachs) پیش‌بینی‌های قیمتی سه ماه دوم و سه ماه سوم نفت برنت را با ۵ دلار افزایش به ۷۵ و ۸۰ دلار در هر بشکه رساند. بخش تحلیل بازار این بانک در یادداشتی عنوان کرد: «اگرچه اعضا در مورد ریسک تقاضای کرونایی بحث کردند، اما نتیجه‌گیری ما از کنفرانس مطبوعاتی این است که تولیدکنندگان شیل آمریکا نیز از این افزایش کند تولید حمایت خواهند کرد.»  این بانک همچنین چشم‌انداز تولید اوپک‌پلاس طی شش ماه آینده را ۹۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به پیش‌بینی قبل کاهش داد.

جی‌پی مورگان چیس

بانک جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase)  انتظار دارد که تصمیم اوپک پلاس همزمان با محدودیت عرضه و افزایش تقاضا، منجر به ایجاد کسری روزانه ۸/ ۱ میلیون بشکه نفت طی سه ماه آینده شود. این بانک همچنین پیش‌بینی‌های قیمتی برنت خود را بین ۲ تا ۳ دلار در هر بشکه افزایش داد. ناتاشا کانوا در یادداشتی نوشت: «این اقدام صعودی‌ترین سناریوی خروجی بود که می‌توانستیم انتظار داشته باشیم.» این بانک اعلام کرد محاسبات شرط‌بندی عربستان سعودی بر این پایه است که تولیدکنندگان نفت در آمریکا به سمت سطح تولیدی فراتر از آنچه جی‌پی مورگان انتظار دارد نخواهند رفت.

سیتی گروپ

تحلیلگران بانک سیتی گروپ (Citigroup) هم در گزارشی عنوان کردند: «افزایش قیمت نفت احتمالا فشارهای موجود در اوپک پلاس را بیشتر از گذشته خواهد کرد، زیرا برخی از اعضا می‌خواهند نفت خام بیشتری برای بازیابی اقتصاد تحت فشار خود به فروش برسانند.»  واردکنندگان برتر و عمده جهان از جمله غول‌های تقاضای نفتی آسیایی مانند چین و هند نیز از این مساله خوشحال نخواهند شد و این ائتلاف احتمالا در نشست بعدی خود تغییر مسیر خواهد داد. مطابق پیش‌بینی بانک سیتی گروپ، قیمت‌ها ممکن است تا قبل از پایان ماه جاری میلادی ۷۰ دلار را هم لمس کنند.

آر‌بی‌سی کپیتال مارکتس

تحلیلگران آر‌بی‌سی کپیتال مارکتس (RBC Capital Markets) از جمله هلیما کرافت در یک یادداشت منتشر شده اظهار کردند: «شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی دولت عربستان سعودی یک بار دیگر پایان غافلگیر‌کننده‌ای در اوپک پلاس رقم زد.» آنها در یادداشت خود گفتند که شاهزاده سعودی همچنان در برابر عدم اطمینان در مورد بهبود اقتصاد جانب احتیاط در پیش گرفته و تاکید دارد که بهتر است اگر اشتباهی انجام می‌شود به دلیل احتیاط باشد تا اینکه افزایش تولید بی‌موقع را انتخاب کند. تحلیلگران شرکت گفتند: «به نظر می‌رسد آنچه در این توافق مورد توجه وزیر سعودی است، تحریک دل‌گرم‌کننده بازار است نه سناریوهای مرتبط با ابرچرخه.»

یو بی اس گروپ

جیووانی استاونوو، تحلیلگر گروه یو‌بی‌اس گروپ (UBS Group)، در یادداشتی گفت: «موجودی‌ها به احتمال زیاد در ماه آوریل به دنبال رویکرد محتاطانه اوپک پلاس و رشد بسیار محدود تولید خارج از ائتلاف با سرعت بالایی سقوط خواهد کرد.»

یو بی اس انتظار دارد که تقاضا در سه ماه دوم و با افزایش سریع موارد واکسیناسیون علیه بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ بهبود یابد، این بانک در پیش‌بینی جدید خود، پیش‌بینی مربوط به نیمه دوم سال برای شاخص نفتی برنت را به ۷۵ دلار در هر بشکه و برآورد خود برای شاخص نفتی وست تگزاس اینترمدییت را به ۷۲ دلار در هر بشکه افزایش داد.

گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند

گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند (Australia & New Zealand Banking Group) در یادداشتی عنوان کرد که تصمیم اوپک پلاس نشانه‌ای برای افزایش نگرانی‌ها درباره کاهش بیشتر موجودی‌های نفتی است. ANZ معتقد است که بهبود تقاضا در حال تسریع است و انتظار می‌رود رشد تقاضا در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ حدود ۷ میلیون بشکه در روز بیشتر از میزان آن در نیمه اول باشد، این بانک پیش‌بینی سه‌ماهه خود برای قیمت شاخص نفتی برنت را هم به ۷۰‌دلار افزایش داده است.

بلومبرگ اینتلیجنس

به گفته ویل هارس از بلومبرگ اینتلیجنس (Bloomberg Intelligence)، توافق غافلگیرانه اوپک پلاسی‌ها به این معنی است که ممکن است حرکت شکننده صعودی قیمت نفت برنت در کوتاه‌مدت با رشد بیشتری مواجه شود. این تحلیلگر بازار نفت در ادامه افزود که تصمیم این گروه به شدت با اجماع قبل از جلسه برای کاهش سهمیه‌ها در تضاد است. از آنجا که میزان قابل توجهی از عرضه در حاشیه قرار گرفته است، بدون شک کشورهای عضو توافق کاهش تولید اوپک و غیر اوپک مشتاق افزایش حجم عرضه در نشست بعدی اوپک پلاس خواهند بود.

پربیننده ترین مشتریان نفت ایران باز می‌گردند؟ طلای سیاه ترمز برید کاهش تولید نفت تا ۱ماه دیگر/ تا پایان ژانویه از ورود ۲.۳میلیارد بشکه نفت مازاد جلوگیری شد رویای بر باد رفته انرژی‌های تجدیدپذیر/ یارانه‌های پنهان انرژی با صنعت برق ایران چه کرد؟ پرواز نفت به سوی قیمت‌های بالاتر

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۵۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان، سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم که تا ۳.۳ میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال ۳.۵ میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد. قیمت سکه هم تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر دیروز بار دیگر به مرز ۶۰ هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال ۵۰ هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال ۳.۳ میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز ۶۰ و ۵۰ هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال ۵۹ هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903245

دیگر خبرها

  • یک پیش بینی جدید درباره‌ی قیمت بیت کوین /پیشروی تا کجاست؟
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • قیمت نفت صعودی شد
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟